Groep F: Real ontsnapt tegen Sporting, Dortmund haalt uit

14 september 2016, 22:49   Bijgewerkt: 15 september 2016, 00:08

Op het laatste moment hebben Cristiano Ronaldo en Alvaro Morata Real Madrid woensdagavond behoed voor een valse start in de Champions League. De aanvallers tekenden in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen het oranje getinte Sporting Clube de Portugal voor de 1-1 én de 2-1. Ondertussen realiseerde Borussia Dortmund een monsterzege op het veld van Legia Warschau: 0-6.

Na 88 minuten spelen stond er een 0-1 tussenstand op de borden in het Estadio Santiago Bernabéu van Real Madrid. Op voorhand zeer verrassend, maar op basis van het wedstrijdbeeld niet. Sporting was, met Marvin Zeegelaar en Bas Dost in de basisopstelling, zelfs de sterkste ploeg in Madrid. Het leek zeer knap met drie punten aan de haal te gaan, door een doelpunt van Bruno Cesar. Op aangeven van Bryan Ruiz (ex-PSV en -FC Twente) zorgde hij vlak na rust met schuiver in de verre hoek voor de 0-1.

Op het moment van de 1-1 stond Morata al in het veld bij Real Madrid, dat dit seizoen de eerste titelverdediger wil worden die haar titel met succes kan prolongeren. De Spaanse spits verving de teleurstellend spelende Karim Benzema en was goud waard. Met een kopbal bezorgde hij Real Madrid en coach Zinedine Zidane alsnog een goede start in de CL.

Een goede start had Borussia Dortmund ook. De manschappen van coach Thomas Tuchel speelden een wedstrijd die veel weghad van een oefenduel. Ondanks een prachtige sfeeractie kon Legia Warschau geen enkele vorm van tegenstand bieden aan de Duitse grootmacht, die met 0-6 won in de Poolse hoofdstad. Mario Götze, Sokratis Papastathopoulos, Marc Bartra, Raphaël Guerreiro, Gonzalo Castro en Pierre-Emerick Aubameyang deden stuk voor stuk een duit in het zakje.

Op dinsdag 27 september, in de volgende speelronde, is het Dortmund-Real Madrid.

[photo,100802,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen