Officieel: Henk ten Cate nieuwe hoofdtrainer Ajax

19 mei 2006, 09:12

Na weken van hardnekkige speculaties is het nu definitief: Henk ten Cate verruilt FC Barcelona voor Ajax. De 51-jarige Amsterdammer volgt Danny Blind op, die vorige week door de clubleiding op non-actief gesteld werd. Ten Cate, die maandag officieel gepresenteerd zal worden, zal in Amsterdam zijn handtekening zetten onder een contract voor twee seizoenen.

Ajax maakte met een persbericht vanochtend zelf een einde aan alle geruchten rondom Ten Cate. De huidige assistent van Frank Rijkaard bij Barcelona wordt al wekenlang in verband gebracht met Ajax, maar Ten Cate wilde met het oog op de Champions League-finale geen onrust zaaien binnen FC Barcelona.

Aan de zijde van Rijkaard won Ten Cate in drie jaar tijd twee keer de Spaanse landstitel. Afgelopen woensdag volgde de slagroom op de taart, toen Arsenal in de finale van de Champions League met 2-1 verslagen werd. 

Ook in Nederland realiseerde de in Amsterdam geboren Ten Cate successen. Zo behaalde NAC Breda onder zijn aanvoering, na tientallen jaren van afwezigheid, europees voetbal. Met Vitesse bereikte Ten Cate de hoogste eindklassering ooit (derde) en hij deed dit bovenal met aantrekkelijk voetbal. En Sparta bracht Ten Cate naar de eindstrijd in het Nederlandse bekertoernooi. In 2000 won Henk ten Cate met MTK Boedapest de nationale beker van Hongarije.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen