Ten Hag wordt niet onrustig van ranglijst Eredivisie

15 september 2016, 15:59

Na vijf speelronden in de Eredivisie wacht men in het kamp van FC Utrecht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. De thuiswedstrijd tegen het eveneens moeizaam gestarte FC Groningen van komende vrijdagen lijkt een uitgelezen mogelijkheid te zijn om de eerste zege van de jaargang te boeken. Coach Erik ten Hag weet waar het tot dusver nog aan schort bij zijn ploeg.

"Het gaat erom dat we pro-actiever zijn", beklemtoont Ten Hag op het digitale thuis van de Domstedelingen. "We zijn nog te reactief. Neem bijvoorbeeld PEC Zwolle-uit, de eerste helft. We controleerden de wedstrijd. Dan moet je het ook afdwingen. In het topvoetbal krijg je niet vijf, zes kansen. Je moet scherp zijn als het moment daar is", aldus Ten Hag, die daar ook het verdedigen mee bedoelt. "Je moet met alles wat je in je hebt je eigen goal verdedigen."

Ondanks deze pijnpunten ziet Ten Hag wel progressie in zijn team. "We werken eraan. Ik zie de goede aanzetten. Dat is positief", stelt de Utrecht-trainer. "We moeten onverstoorbaar blijven, onze verantwoordelijkheid pakken en kei- en keihard blijven werken. Die laatste paar procenten geven. Dat is de essentie van topsport. Over grenzen heen kunnen stappen. Barrières doorbreken. Doe je dat, dán dwing je het af", verzeker Ten Hag.

Want dat het beter moet dan de huidige vijftiende plaats, weet Ten Hag maar al te goed. "Maar ik kijk veel verder dan die ranglijst. Daarvan worden we niet onrustig. We hebben de potentie, maar we moeten het zelf afdwingen. Niemand gaat ons erbij helpen. Daarvan moeten we doordrongen zijn. We moeten doortastender zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen