Zivkovic: "Seizoen bepaalt of ik de weg omhoog inzet"

16 september 2016, 10:49

Dit seizoen is het moment van de waarheid voor Richairo Zivkovic. De 20-jarige aanvaller dwong op 17-jarige leeftijd al een overstap van FC Groningen naar Ajax af, maar wist in Amsterdam nog niet door te breken. Ook een uitleenbeurt bij Willem II werd geen succes, waardoor het talent bij FC Utrecht de smaak te pakken wil krijgen.

Zivkovic stond tot dusver één keer in de basis bij Utrecht en viel een paar keer in, maar kwam nog niet tot scoren. Utrecht-coach Erik ten Hag zegt in het Algemeen Dagblad dat hij denkt dat het wel goed komt met de aanvaller. "Daar zit wel iets aan te komen, ja. Hij heeft natuurlijk ook een onvoorstelbare potentie. Hij is doelgericht, snel, heeft een actie en is koelbloedig. Die eigenschappen moet hij vaker in de eredivisie etaleren. Dat hij dat kan, heeft hij bij Groningen laten zien", zegt Ten Hag in de ochtendkrant.

Ten Hag wil Zivkovic bijschaven en hoopt vooral dat de jonge aanvaller zich minder gaat aantrekken van de buitenwacht. Hij moet koelbloediger worden, zowel op als naast het veld. Daar is de aanvaller het wel mee eens. "Op trainingen, bij bepaalde afwerkoefeningen, wil ik per se scoren. Lukt dat niet, dan raak ik geïrriteerd. Maar of ik te veel rouwmomentjes heb in wedstrijden, weet ik niet. Ik sjok soms terug om een gemiste kans te verwerken, maar alleen als er tijd voor is", stelt Zivkovic.

Zivkovic hoopt dat men hem na het seizoen als een andere speler zal betitelen dan momenteel het geval is. "Als een jonge spits, die volwassener is geworden. Als voetballer en als persoon. Ik ben twintig, het is wel een seizoen dat bepaalt of ik de weg naar boven inzet of niet. Ik hou  me met de buitenwereld niet bezig, maar ik eis van mezelf dat ik er alles aan doe om een goede spits te worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen