Roda-back: "Verschil met opvatting Kalezic is groot"

16 september 2016, 11:00

Vorig seizoen was Roda JC Kerkrade zeer wisselvallig, er was een vastigheid. Met de komst van coach Yannis Anastatsiou hoopt de Limburgse eredivisionist stabiliteit aan te brengen. Rechtsachter Martin Milec vindt dat er een goede weg ingeslagen is.

"Het verschil met de opvatting van Darije Kalezic is groot", zegt Milec op de website van Roda JC. Hij vindt vooral de intenties aanvallender. "Zo was het vorig jaar voor mij haast verboden om de middenlijn over te gaan. Aan de ene kant begreep ik de trainer, maar aan de andere kant was ik niet zo gelukkig met die opvatting. Yannis Anastasiou gaat uit van balbezit, wil van achteruit opbouwen. En als het spel het toelaat, verlangt hij ook van mij dat ik aanvallend mijn steentje bijdraag."

De flank bestrijken bevalt Milec wel, aangezien hij een achtergrond heeft als vleugelaanvaller. "Ik speel pas vijf jaar als rechtsback. Tot die tijd ben ik altijd linksbuiten geweest", aldus de back, die via de Sloveense topclub Maribor bij Standard Luik terechtkwam en door Roda JC gehuurd wordt van de Waalse club.

Momenteel wordt Milec nog gehinderd door een enkelblessure. "Ten eerste hoop ik natuurlijk weer zo snel mogelijk topfit te zijn en elke wedstrijd te spelen. Ik zal er elke training keihard voor knokken om dat te realiseren. Ik begon deze competitie niet goed, maar ik wil zo snel mogelijk een goed en constant niveau halen. Qua selectie denk ik dat we meer kwaliteit bezitten dan vorig jaar. Ik geloof in dit team en heb er veel vertrouwen in dat we de supporters nog mooie dingen gaan laten zien."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen