Dijks: "Gesprek met Bosz heeft me goed gedaan"

17 september 2016, 14:34

Aan de linkerkant krijgt Mitchell Dijks bij Ajax de nodige opdrachten mee van trainer Peter Bosz en dat vindt de verdediger niet altijd gemakkelijk. Onlangs heeft de linksback een gesprek gehad met de coach en daardoor kan hij nu beter voetbal laten zien, zo geeft hij zelf aan.

"Ik ben een jongen die houvast nodig heeft. Ik vond het wel lastig hoor: wanneer druk zetten, wanneer mee opkomen? Maar dat gesprek heeft me goed gedaan", zegt de verdediger tegen het AD. Bosz wilde in de eerste weken vol op de aanval spelen met Ajax, maar lijkt die speelwijze wat aan te passen. "De laatste week hebben we ook heel bewust getraind op een andere manier van spelen", zegt Dijks.

"Voor als het druk zetten niet werkt en je daardoor eigenlijk alleen maar in problemen komt. Of als we moe zijn en even op adem moeten komen. Dan is inzakken echt niet zo verkeerd. Iets meer zekerheden inbouwen. Het kan zomaar dat we het dit seizoen zo vaker moeten doen", zegt Dijks, die met Ajax zondag tegen Heracles Almelo speelt.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen