Vroege rode kaarten Roda leiden eenvoudige Friese zege in

17 september 2016, 21:49   Bijgewerkt: 17 september 2016, 22:03

SC Heerenveen heeft in Kerkrade een makkelijke zege (0-3) geboekt op Roda JC. Door een vroege treffer van Sam Larsson en twee rode kaarten aan de kant van Roda JC (Abdul Ajagun en Christian Kum, die kregen beide twee keer geel), was de wedstrijd al snel gespeeld. In de tweede helft beslisten de Friezen het duel via Henk Veerman en Arber Zeneli. Het was de derde zege op rij voor Heerenveen.

Roda had tot vanavond nog geen wedstrijd gewonnen, nog geen minuut op voorsprong gestaan en al drie wedstrijden op rij niet gescoord. Daardoor stond de druk flink op de ketel bij de Limburgers. Dat was ook te merken aan elke bal die bij Roda achteruit werd gespeeld. Telkens volgde er een fluitconcert vanaf de tribunes, net als dat Nijhuis de zondebok werd nadat hij een paar keer tegen de nummer zestien van de Eredivisie floot.

Spreekkoren klonken van de tribunes en die werden alleen maar erger toen ook Christian Kum moest vertrekken van de arbiter. Kum had eerder in de wedstrijd al geel gehad na het vasthouden van Arber Zeneli waardoor hij een op het oog gevaarlijke counter van Heerenveen eruit haalde. De tweede volgde op het moment dat Nijhuis geen geel uitdeelde aan Reza Ghoochannejhad. Kum was het er niet mee eens en liet dat overduidelijk merken. Nijhuis had er genoeg van en Roda moest vlak voor rust met tien man verder.