Anastasiou kritisch: "Nijhuis voelde wedstrijd niet goed aan"

18 september 2016, 09:47   Bijgewerkt: 19 september 2016, 10:34

Yannis Anastasiou was na de 0-3 nederlaag tegen sc Heerenveen niet heel erg te spreken over scheidsrechter Bas Nijhuis, die maar liefst drie rode kaarten uitdeelde waarvan twee voor Roda JC. "Wij hadden slimmer moeten zijn, maar sommige kaarten werden wel erg makkelijk gegeven."

Anastasiou stelt allereerst dat Christian Kum en Abdul Ajagun slimmer hadden moeten zijn. "Dit is voor ons zeker een goede les. Op het moment dat je al met tien man staat moet je niet reageren. Zeker van een ervaren speler als Kum verwacht je dat niet", aldus de trainer in gesprek met de NOS.

"Ik vond de eerste gele kaart van Ajagun te gemakkelijk", vervolgt Anastasiou. "Soms moet je als scheidsrechter de wedstrijd aanvoelen en dat deed hij niet. In Griekenland is het regelmatig vechten en schoppen, maar hier werd gewoon gevoetbald. Er was niks aan de hand en dan geeft hij zoveel gele kaarten."

Nijhuis

Ook Nijhuis zelf verscheen na afloop van het duel voor de camera's. Hij bleef bij zijn eerdere beslissingen. "Ajagun komt al protesterend op me afrennen. En bij die overtreding, dat vasthouden, laat hij me echt geen keuze. Kum had ook al geel en maakt een wegwerpgebaar naar de scheidsrechter, dat vind ik niet kunnen. Dus opnieuw niet slim van de speler", legt de arbiter uit. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen