Botteghin bezorgt Feyenoord gouden dag in Eindhoven

18 september 2016, 16:24   Bijgewerkt: 18 september 2016, 16:41

Feyenoord blijft absoluut de ploeg waar het om draait in Nederland. Drie dagen na de knappe 1-0 zege op Manchester United wisten de Rotterdammers de eredivisietopper tegen PSV met 0-1 te winnen. Eric Botteghin zorgde tien minuten voor tijd in het hol van de leeuw met een droge knal voor een prachtig einde van een Rotterdamse droomweek.

Voorafgaand aan de wedstrijd verzorgde 'DJ Omatic' een half uur lang harde stampmuziek ter ere van het 25-jarig jubileum van de oosttribune, maar zo energiek en los als deze muziek ging het er in de kraker aanvankelijk niet aan toe. PSV nam meteen het heft in handen en domineerde licht, maar was te voorzichtig. Feyenoord loerde op haar beurt voornamelijk op countermomenten. De Rotterdammers blaften wel, maar beten niet.

Of het 'Europese' vermoeidheid of spanning was zal niemand weten, maar feit is wel dat het spel te wensen overliet. Als er dan toch iemand tot scoren had kunnen komen, dan was het Luciano Narsingh wel. De rappe vleugelaanvaller dook na een kopbal voorlangs van De Jong meerdere malen gevaarlijk op voor het doel van Brad Jones, maar kon PSV niet op voorsprong brengen. Aan Rotterdamse zijde kreeg alleen Nicolai Jørgensen een aardige kans, maar de Deense spits treuzelde te lang.

Voor de theepauze kwam de strijd der topclubs al iets meer los en dat bleek een voorbode voor de tweede helft. Davy Pröpper en Tonny Vilhena probeerden het daarin met schoten vanuit de tweede lijn, maar een doelpunt bleef uit in het eerste uur. Dat kwam ook omdat Narsingh geen scherpte had in de eindfase. Het ontbrak aan finesse bij de international, die De Jong kon bedienen in een zeer kansrijke aanval, maar de bal voorlangs punterde.

Met deze late goal bezorgde Botteghin Feyenoord niet alleen een ontzettend belangrijke overwinning op PSV, dat in de extra tijd via Moreno nog wel dicht bij de 1-1 was. De Braziliaanse matchwinner zorgde er ook voor dat de Rotterdammers nu vijf punten los staan in de Eredivisie. PSV moet de tweede plaats nu delen met AZ, dat met 0-2 bij PEC Zwolle won. Ajax kan later op deze zondag, in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo, op gelijke hoogte komen met de nummers twee.

[photo,100921,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen