Jans predikt rust: "Zorgwekkend is het natuurlijk wel"

18 september 2016, 17:45

PEC Zwolle-trainer Ron Jans probeert het hoofd koel te houden. Zijn ploeg staat na zes speelronden met twee punten onderaan in de Eredivisie. Zondag verloren de Zwollenaren in eigen stadion met 0-2 van AZ Alkmaar.

Jans had al snel het gevoel dat het fout zou gaan voor zijn ploeg. "Ik baal van de eerste helft. De eerste tien minuten viel het nog wel mee, maar daarna was het bijna overleven. We hadden veel moeite met hun tempo en positiewisselingen", analyseert Jans tegenover FOX Sports. Ook aanvoerder Bram van Polen had dat gevoel. "De eerste helft hebben we een periode alleen maar tegengehouden."

"Het was wachten op dat doelpunt. Na die 0-2 was het gebeurd, toen zag je die koppies ook gaan hangen. Dat is tekenend voor de periode waarin we nu zitten. Voorin creëren we te weinig. Alles gaat op goed geluk. Af en toe komt er een voorzet vanaf de zijkant, maar meer niet. We hebben de scherpte voor het doel niet. Daar missen we nu de kwaliteit nog voor."

Het spel in de tweede helft stemde Jans tot meer tevredenheid. "In de tweede helft kwamen we goed terug en waren wij op een bepaald moment de betere ploeg. Toen zag ik een ploeg waar ik echt wel mee kan leven. Paniek is er niet, maar zorgwekkend is het natuurlijk wel."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen