Van Hanegem oneens met De Jong: "Ga voetballen, man"

19 september 2016, 07:53

Willem van Hanegem heeft genoten van de fantastische week van Feyenoord, waarin ADO Den Haag (3-1), Manchester United (1-0) en PSV (0-1) stuk voor stuk aan de kant geschoven werden. Het clubicoon schrijft in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad dat er volgens hem weinig af te dingen is op de uitstekende resultaten van de Rotterdammers.

"Nee, de overwinning van Feyenoord tegen Manchester United heeft me niet verrast", zegt Van Hanegem. "Dat elftal draaide al niet goed en als een coach dan ook nog een paar van zijn beste spelers niet opstelt, weet je dat het mis kan aangaan. Schitterend dat die arrogantie is afgestraft", glimlacht De Kromme.

"De overwinning van Feyenoord tegen PSV, gisteren, was ook niet onverdiend", vervolgt Van Hanegem. "Dat Luuk de Jong direct na afloop wat anders beweerde, zegt me niets. Ik snap niet waarop hij dat baseert. Soms lijkt het alsof spelers een andere wedstrijd hebben gespeeld dan wij hebben gezien. Luuk de Jong speelde niet goed, liep de hele wedstrijd te zaniken en om geel te vragen. Ga voetballen, man!", aldus Van Hanegem.

"Als De Jong goed om zich heen had gekeken dan had hij kunnen zien dat Feyenoord de eerste twintig minuten onrustig speelde, en onzorgvuldig, maar daarna steeds beter in de wedstrijd kwam. Als het niet zo vaak bij een uitbraak de bal knullig had verspeeld, had het veel meer kansen kunnen krijgen. Bovendien durfden de centrale verdedigers in de eerste helft nog niet door te dekken op de opkomende Jetro Willems, waardoor een aanvaller als Berghuis zich drie slagen in de rondte moest lopen om hem af te stoppen. In de tweede helft ging dat beter, met een hoofdrol voor Eric Botteghin. Botteghin benut zijn kwaliteiten als verdediger. Hij port in je rug, zit overal tussen met die lange stengels van 'm. Hij irriteert en schuwt het duel nooit. Het is heerlijk zulke spelers in je team te hebben. Feyenoord-keeper Brad Jones is er ook zo een", stelt Van Hanegem.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen