Australië mogelijk zonder Cahill tegen Japan

19 mei 2006, 11:35

Tegenslag voor de Australische bondscoach Guus Hiddink: Tim Cahill is mogelijk niet op tijd fit voor het groepsduel van de Socceroos tegen Japan. De 26-jarige middenvelder kampt met een knieblessure en schat de kans dat hij tegen Japan kan spelen op vijftig procent.

Ondanks zijn blessure in Cahill gewoon opgenomen in de selectie van Hiddink, tot woede van clubleiding van Everton. De ploeg vreest dat Cahill zich zal forceren om in actie te komen en daarbij een zwaardere blessure op zal lopen. "Het is natuurlijk zo dat Everton aan het eind van de dag mijn salaris betaalt. Ik houd van Australië, maar ik houd ook van Everton. Het belangrijkste is dat ik volledig herstel", zegt de Australische middenvelder tegen persbureau Reuters.

Australië opent haar toernooi op 12 juni tegen de Japanners. Mocht het herstel van Cahill langer duren dan verwacht, dan kan Hiddink tot 24 uur voor de wedstrijd een vervanger oproepen. In de groepsfase van het WK speelt Australië verder nog tegen Kroatië en Brazilië.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen