Tuyp en penaltyreeks helpen Volendam langs MVV

20 september 2016, 22:51

In Noord-Holland werd dinsdag een heerlijk bekerwedstrijd afgewerkt tussen FC Volendam en MVV Maastricht. De bezoekers pakten al snel de leiding, maar een hattrick van Jack Tuyp in de tweede helft zorgde voor een 3-3 eindstand. Na verlenging moesten penalty's de beslissingen brengen en in die serie bleek Volendam de gelukkige.

Door goals van Luis Pedro en Thomas Verheijdt, die scoorde met een heerlijke afstandspegel, leidde MVV bij rust met 0-2. Jack Tuyp zorgde na rust voor de aansluitingstreffer, maar Joeri Schroijen tekende niet lang daarna voor de 1-3. Daardoor leek het beslist in Volendam, maar clubicoon Jack Tuyp sleepte met twee late treffers een verlenging uit het vuur. Daarin werd niet gescoord, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen.

Die namen Volendam beter dan MVV, waardoor de ploeg uit Noord-Holland zich heeft geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker.