Wilmots: "Drie à vier journalisten wilden me weg hebben"

21 september 2016, 11:07

Marc Wilmots baalt van de houding van de Belgische pers, in de tijd dat hij bondscoach was van de nationale ploeg. De voormalige middenvelder vertrok afgelopen zomer bij België, nadat hij met het land in de kwartfinale van het EK had verloren van Wales. Wilmots zwaaide sinds 2012 de scepter bij de Rode Duivels.

"Ze wilden me niet. Drie à vier journalisten wilden me weg hebben. Ik gaf geen exclusiviteit. De vrijdag voor de wedstrijd vroegen ze me de ploeg en de wissels. Dan zouden ze me beschermen. Zo werkt dat bij mij niet", citeert Sporza uit een interview van Wilmots bij VTM. "Als een buitenlander gedaan had wat ik gedaan had, was ik een god. De media houden van conflicten. Ik niet."

"Ik had enkele journalisten graag eens een 'waffel' gegeven, maar zou dat geholpen hebben? Schrijf wat je wil, het interesseert me geen bal", vervolgt Wilmots. "Tijdens een EK of een WK lees ik niets. Als ik die verhalen drie weken later lees, lach ik me kapot. Nu zijn ze dat allemaal vergeten en willen ze me op hun zender. Ik pak dat mee en vergeet dat niet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen