Zivkovic maakt indruk met sprint: "Ben hartstikke fit"

23 september 2016, 10:23

Richairo Zivkovic maakte afgelopen vrijdag tegen FC Groningen al zijn eerste doelpunt van het seizoen en was donderdagavond zelfs tweemaal trefzeker, in de met 1-3 gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Twente. De tweede treffer van Zivkovic was opvallend, aangezien er een indrukwekkende sprint aan vooraf ging.

Als Usain Bolt sprintte Zivkovic in de blessuretijd langs Mateusz Klich, die nog een ruime voorsprong had ook. De Utrecht-aanvaller won het sprintduel en tikte de beslissende 1-3 in het doel. "Ik probeerde nog alles te geven in de laatste minuut. Ik had niet verwacht dat ik nog zo'n goal kon meepikken. Ik weet wel dat ik hartstikke fit ben op het moment. Voetballend moet het nog wel beter. Dit was ook absoluut niet mijn beste wedstrijd. Maar ik ben trots op het team, dat zich herpakt heeft na afgelopen vrijdag (1-5 tegen FC Groningen, red.)", aldus Zivkovic tegen FOX Sports.

"Ik weet niet hoe veel voorsprong hij had, maar ik wist dat de bal de achterlijn niet zou halen. Ik probeerde het en had er vertrouwen in dat de bal binnen zou blijven en dat ik sneller zou zijn", zegt Zivkovic verder over zijn snelle spurt. De pas 20-jarige spits voelt zich, na moeilijke perioden bij Ajax en Willem II, op zijn plek bij Utrecht. "Ik speel weer regelmatig en ik krijg het vertrouwen van de trainer. Voor een jonge speler is dat het belangrijkst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen