Vertrouwen groot bij AZ, Go Ahead mist De Kogel

23 september 2016, 15:03

AZ steekt in een prima vorm, de Alkmaarders wonnen de laatste vier competitiewedstrijden en overleefden bovendien deze week de eerste schifting in de KNVB Beker. Met de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles in het vooruitzicht is de stemming dan ook uitstekend bij coach John van den Brom.

"Over de resultaten ben ik ook tevreden, die zijn allesbepalend", vertelt de trainer in zijn preview op de site van de Noord-Hollanders. "We gaan hartstikke goed, maar we willen dat ook op een mooie manier doen. Ik vind dat we nog beter kunnen dan wenu laten zien. Van mij mag het wat losser, wat vrijer. Als we de gedegen organisatie maar bewaken."

Go Ahead staat na zes wedstrijden op de vijftiende plaats, maar Van den Brom is complimenteus over de promovendus. "Ik heb Go Ahead vorige week zien spelen tegen Vitesse, dat een penalty nodig had om te winnen. Go Ahead vond ik goed verzorgd spelen, er zit een idee achter. Ze hebben een paar nieuwe jongens aangetrokken en er staat nu echt een prima Eredivisie-waardig elftal. Ik verwacht dat ze zich tegen ons niet helemaal laten inzakken, maar dat ze ook druk durven zetten. Er staan zaterdag dus twee ploegen op het veld die uitgaan van voetbal. Dan krijg je een echte wedstrijd", zegt de coach, die Alirez Jahanbakhsh en Stijn Wuytens nog moet missen.

Go Ahead zonder De Kogel

Bij de bezoekers uit Deventer ontbreekt Leon de Kogel dit weekend. Coach Hans de Koning weet nog niet wie de topscorer van vorig seizoen gaat vervangen. "Sowieso dub ik nog over drie à vier posities", zegt hij op de website van zijn club. [photo,100427,left,]  

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen