NAC klimt naar plaats twee, MVV verliest in Almere

23 september 2016, 22:41

NAC Breda heeft vrijdag goede zaken gedaan door in eigen huis met 1-0 te winnen van De Graafschap. De ploeg van Marinus Dijkhuizen klimt daardoor naar de tweede plaats in de Jupiler League. MVV Maastricht verloor met 2-1 op bezoek bij Almere City en zakt de top drie uit.

De beslissing van het duel tussen NAC en De Graafschap viel al na 23 minuten. Cyriel Dessers kon na een goede actie afleggen op Robbie Haemhouts, maar zijn schot werd echter geblokt. Uit de rebound schoot Giovanni Korte vervolgens wel raak. Door de overwinning heeft NAC weer evenveel punten als koploper Jong PSV, dat maandag nog in actie komt.

Voor MVV Maastricht verliep de vrijdagavond heel wat minder goed. Op bezoek bij Almere City ging de ploeg met 2-1 onderuit. Sven Braaken opende na dertig minuten de score en wist nog geen drie minuten opnieuw het net te vinden. Dyllan Lanser deed in de slotfase nog wat terug voor de bezoekers, maar ook hij kon een nederlaag niet voorkomen.

VVV-Venlo staat na acht wedstrijden op de derde plaats. In eigen huis had de ploeg van Maurice Steijn weinig moeite met Jong FC Utrecht. Ralf Seuntjes was al na tien minuten trefzeker en kort na rust was het Torino Hunte die de eindstand op 2-0 bepaalde.

Telstar weet na vijf wedstrijden weer wat verliezen is. Na vier competitiezegens en een overwinning in de beker op JVC Cuijk ging de club uit Velzen-Zuid in eigen huis met 1-4 onderuit tegen FC Eindhoven. Al na vier minuten moest doelman Wesley Zonneveld na een botsing met Eindhoven-aanvaller Jinty Caenepeel het veld verlaten. Kort daarna kwamen de bezoekers op voorsprong via Alemão, die ook de 2-0 voor zijn rekening nam. Spits Mart Lieder tekende na rust voor zijn vijfde en zesde competitietreffer. 

SC Cambuur had het lange tijd lastig tegen Achilles '29. De club uit Leeuwarden kwam pas tot scoren nadat Barry Beijer de rode kaart kreeg voorgehouden. Erik Bakker benutte de strafschop die daarop volgde. Achilles kwam echter weer op gelijke hoogte via Kürsad Sürmeli. In de slotfase scoorde Cambuur echter nog tweemaal. Ricardo Kip en Ninos Gouriye bepaalden de eindstand op 3-1.

RKC Waalwijk kwam op bezoek bij Helmond Sport niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De thuisploeg kwam na ongeveer een kwartier spelen op voorsprong via Jordy Thomassen. Daan Rienstra trok in de laatste tien minuten de stand vervolgens gelijk. RKC staat na acht wedstrijden op de tiende plaats, terwijl Helmond Sport elfde staat.

FC Emmen boekte een 3-0 thuisoverwinning op FC Den Bosch. Alle drie de goals vielen voor rust. Issa Kallon tekende na twintig minuten voor de 1-0. Henk Bos en Cas Peters maakten er nog voor de pauze 3-0 van.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen