Extra opties voor Cocu: "Dat moet onze kracht zijn"

24 september 2016, 09:14

Voor het eerst sinds zijn transfer begon Siem de Jong tegen Roda JC in de beker in de basis bij PSV. Volgens coach Phillip Cocu een goed teken, aangezien de huurling van Newcastle United nu volledig is. De oefenmeester is blij dat hij daardoor meer opties heeft op zijn middenveld.

Voor de wedstrijd tegen Excelsior heeft Cocu nu de keuze uit vijf sterke middenvelders. "Ik hoop dat ik dit hele seizoen deze keuze moet gaan maken. Dat zou heel mooi zijn", zegt de trainer tegen De Telegraaf. "Allerlei factoren laat ik daarin meewegen: fitheid, de belasting in het aantal wedstrijden, de vorm, de tactiek van het team en soms ook wel eens een tegenstander die daar speelt."

Cocu heeft met Bart Ramselaar, Jorrit Hendrix, Davy Pröpper, Andrés Guardado en Siem de Jong allerlei smaken in huis. "We hebben middenvelders met diverse kwaliteiten, ze lijken eigenlijk allemaal niet op elkaar. Dat moet ook onze kracht zijn. Het kan best, dat de ene wedstrijd de een speelt en de andere wedstrijd de ander, omdat dat voor ons team het beste is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen