Barcelona scoort zonder te schitteren vijf keer bij Gijón

24 september 2016, 18:17   Bijgewerkt: 24 september 2016, 19:38

Zonder de geblesseerde Lionel Messi en zonder echt groots te spelen heeft FC Barcelona toch een ruime zege geboekt in La Liga. De ploeg van coach Luis Enrique won zaterdag de uitwedstrijd tegen Sporting de Gijón met 0-5.

FC Barcelona wist in de openingsfase van het duel in het Estadio Municipal El Molinón niet te imponeren en had zelfs enig geluk dat keeper Marc André ter Stegen, die Jasper Cillessen op de bank hield, niet met rood van het veld werd gestuurd omdat hij de bal buiten het strafschopgebied in zijn handen had.

Tussen de 29ste en 32ste minuut liep FC Barcelona van 0-0 uit naar een veilige 0-2 voorsprong, door goals van Luis Suarez en Rafinha. Na een pass van Arda Turan lag het achterin ineens open bij Gijón, waarna Suarez de bal langs de keeper tikte en het leder vervolgens in het doel schoof. Rafinha kopte raak uit een voorzet van Sergi Roberto.

Een kwartier voor tijd werd Gijón-speler Lora met zijn tweede gele kaart naar de kleedkamer gestuurd, waarna Barça in de laatste tien minuten uitliep naar een 0-5 overwinning. Neymar tekende in de rebound, nadat Paco Alcácer de lat had geraakt, voor de 0-3. Arda kopte de 0-4 op het scorebord, met zijn tweede goal van de middag legde Neymar de eindscore vast op 0-5.

FC Barcelona komt door de winst op dertien punten. Dat zijn er evenveel als koploper Real Madrid, maar dat team gaat later op de dag (aftrap 20.45 uur) nog op bezoek bij Las Palmas.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen