Bilbao verslaat Sevilla en klimt naar derde plaats

24 september 2016, 20:47   Bijgewerkt: 24 september 2016, 20:57

Athletic de Bilbao is naar de derde plaats in La Liga gestegen. De Basken gingen onder meer Sevilla FC voorbij, door dat team in een rechtstreeks duel te verslaan. In het eigen San Mamés Barria werd zaterdag met 3-1 gewonnen van de Europa League-houder.

Balenziaga en Aritz Aduriz (strafschop) maakten in de laatste 25 minuten het verschil voor Bilbao tegen Sevilla, dat tien minuten na de pauze via Samir Nasri op 1-1 was gekomen. San José had Bilbao in de 26ste minuut op 1-0 gezet. Sevilla-keeper Salvatore Sirigu kreeg in de slotfase een directe rode kaart en veroorzaakte daarmee de penalty die werd benut door Aduriz.

Bilbao heeft nu twaalf punten uit zes duels, één minder dan koplopers FC Barcelona en Real Madrid. Barça won eerder op de dag met 0-5 bij Sporting de Gijón, Real Madrid speelt later op de dag uit tegen Las Palmas (aftrap 20.45 uur). Sevilla is met elf punten de nummer vier van Spanje. SD Eibar staat met tien punten vijfde. De Basken wonnen eerder op zaterdag met 2-0 van streekgenoot Real Sociedad, waar Aritz Elustondo in de 24ste minuut rood kreeg. De daaropvolgende penalty werd nog gemist door Pedro León, maar Illarramendi (eigen goal) en Bebé bezorgden Eibar alsnog de winst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen