Galatasaray geeft overwinning weg bij Besiktas

24 september 2016, 21:13

Galatasaray leek de derby bij Besiktas zaterdag te gaan winnen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel. De ploeg van coach Jan Olde Riekerink ging rusten met een 0-2 voorsprong, in de tweede helft kwam de thuisclub terug tot 2-2.

Eren Derdiyok opende in de achtste minuut de score namens Galatasaray en Bruma was op slag van rust verantwoordelijk voor de 0-2. Voormalig PSV-speler Marcelo bracht Besiktas een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd met de aansluitingstreffer. Cenk Tosun herstelde vier minuten daarna het evenwicht namens de regerend kampioen van Turkije. Wesley Sneijder speelde de hele wedstrijd bij Galatasaray.

Met elf punten uit vijf duels staan Besiktas en Galatasaray op een gedeelde tweede plaats in de Turkse Super Lig, Istanbul Basaksehir is met twee punten meer de koploper. Die club leed eerder op de dag haar eerste puntenverlies van het nieuwe seizoen. Thuis tegen Osmanlispor FK, waar Adam Maher inviel, werd een 0-2 achterstand goedgemaakt tot een 2-2 gelijkspel.