Leider Zulte Waregem ontsnapt Achter de Kazerne

24 september 2016, 22:24

Bij rust keek het nog tegen een 2-0 achterstand aan, maar toch heeft koploper Zulte Waregem drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen KV Mechelen. De ploeg van coach Francky Dury won zaterdag met 2-3 in het AFAS-stadion Achter de Kazerne.

Nicolas Verdier en Yohan Croizet zorgden ervoor dat Mechelen ging rusten met een 2-0 voorsprong. Jens Naessens, Sander Coopman en Lukas Lerager (foto) waren in de tweede helft verantwoordelijk voor de ommekeer namens Zulte Waregem, dat na acht duels negentien punten heeft.

Anderlecht, Charleroi en KAA Gent volgen met vijftien punten op een gedeelde tweede plaats. Anderlecht speelt zondag thuis tegen Westerlo, Charleroi en Gent wonnen zaterdag met 2-1 van respectievelijk Oostende en Sint Truiden. Gent maakte het verschil pas in de vijfde minuut van de extra tijd via Rob Schoofs. Charleroi stelde de winst eveneens pas in de slotfase veilig, door toedoen van Chris Bedia.