Faber: "Qua resultaat een teleurstellende avond"

24 september 2016, 23:32

Na de 5-1 overwinning van vorige week bij FC Utrecht was FC Groningen vol vertrouwen voor de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Het werd zaterdag echter 0-0 in het eigen Noordlease Stadion, tot teleurstelling van coach Ernest Faber.

"Het was qua resultaat een teleurstellende avond. We hadden op meer gerekend, in eigen huis, met een aantal goede wedstrijden in de benen en iedereen die fit uit het bekerduel met Capelle was gekomen", aldus Faber op de clubwebsite. "Dat we niet wonnen, was deels onze eigen schuld. In de eerste helft had het tempo hoger gemoeten, maar verdedigden we opnieuw wel goed. We kunnen goed voetballen en kregen best aardige mogelijkheden, maar als je een wedstrijd wil winnen, moet je meedogenlozer zijn in het afronden van de kansen."

"Nu probeerden we vaak te snel te forceren. In de tweede helft zochten we het wel meer via de zijkanten. We kregen een aantal grote mogelijkheden en als je die vervolgens niet afmaakt, dan verdien je uiteindelijk ook niet meer dan één punt", besluit Faber.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen