Cocu: "Ik schaam me kapot voor onze supporters"

25 september 2016, 00:07

PSV won zaterdag met 1-3 bij Excelsior, maar toch had coach Phillip Cocu na afloop ook een baalgevoel. Hij schaamde zich voor het gedrag van de Eindhovense fans, die het met spreekkoren hadden gemunt op scheidsrechter Danny Makkelie.

"Ik schaam me kapot voor onze fans", reageert Cocu bij de NOS. "Ik ben verbaasd, ik had niet verwacht dat onze fans zich zo zouden gedragen. Dit past niet bij PSV. Ik heb nog geprobeerd om de fans te beïnvloeden, heb onze mensen ingeschakeld. Dit hoort niet bij voetbal. Belachelijk om zulke taal richting de scheidsrechter uit te slaan." De PSV-fans lijken nog steeds boos op Makkelie. De leidsman gaf Ajax vorig seizoen een onterechte strafschop tegen FC Utrecht, waardoor het in de titelrace bleef. Desondanks kroonde PSV zich afgelopen jaargang tot landskampioen.

Over het spel van PSV op Woudestein is Cocu wel tevreden. "Ik denk dat we zeventig tot 75 minuten heel goed gespeeld hebben", vervolgt de oefenmeester. Hij zag wel een verbeterpuntje. "De spelers willen wel scoren, dus dat kan ik ze niet verwijten. Maar als je de hoeveelheid kansen ziet die we hebben gekregen, dan mag je daar wel wat meer uithalen dan drie doelpunten. Maar we hebben gewonnen, daar gaat het om. Het benutten van de kansen moet echter wel beter."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen