Ünal en Celina tillen Twente tegen Vitesse naar subtop

25 september 2016, 16:25

FC Twente heeft op een heerlijke zondagmiddag de subtop van de Eredivisie bestormd. De Tukkers wisten Vitesse in de eigen Grolsch Veste met 2-1 kopje onder te drukken. Enes Ünal – wie anders? – legde de basis voor de overwinning en zijn Manchester City-maatje Bersant Celina gooide het duel vlak voor tijd in het slot. De late goal van Lewis Baker was alleen voor de statistieken.

Het was een helse zomer in Twente, waar de proflicentie van de regionale trots lange tijd aan een zijden draadje hing. Het voortbestaan van de club stond op het spel, waardoor de samenstelling van de selectie lange tijd niet prioriteit nummer één kon zijn in Enschede. Maar na het KNVB-besluit om Twente te behouden voor de Eredivisie en de eerste zeven speelronden van het seizoen, kunnen we toch concluderen dat er prima gehandeld is door Twente.

De belangrijke 1-0 van Ünal werd in de zestiende minuut gemaakt. De Turk scoorde met een keurige intikker, maar het was vooral mooi om te zien hoe Dejan Trajkovski in tegenstelling tot alle anderen in een bal door het midden bleef geloven. De linksachter zette door en bracht Ünal met een lage voorzet in stelling. Voor de 1-0 was alleen Vitesse nog gevaarlijk geweest. Adnane Tighadouini, die ten koste van Nathan in de basis mocht beginnen, produceerde een streep over het doel.

Vitesse kende een paar goede fases in de sfeervolle Grolsch Veste, maar kwam over het algemeen toch wat flets voor de dag. Kelvin Leerdam kwam meerdere malen gevaarlijk door en Ricky van Wolfswinkel kwam een paar keer nét tekort bij een voorzet, maar het was niet de dag van de Arnhemmers. Een domper was dat Milot Rashica na 27 minuten al vervangen moest worden door Mitchell van Bergen.

Twente kwam het beste uit de kleedkamer en was vijf minuten na rust via Ünal dicht bij de 2-0. De Turkse spits mikte echter naast. Vlak na dit moment moest de clubtopscorer van Twente worden wegens fysieke klachten gewisseld worden voor Jari Oosterwijk. Vanaf de reservebank zag Ünal dat Fredrik Jensen en Peet Bijen het doel van Vitesse-goalie Eloy Room onder vuur namen, maar dat er weinig kansen meer te noteren waren.

Vitesse probeerde het voornamelijk met voorzetten en dwong nog wel een aantal vrije trappen af, maar échte kansen werden niet gecreëerd door de formatie van coach Henk Fraser. De beste mogelijkheden waren voor Twente, waardoor het niet vreemd was dat het nog 2-0 werd. Celina gooide de wedstrijd met een goede aanname en een venijnig schotje in de verre hoek in het slot. De wonderschone 2-1 van Chelsea-huurling Baker, die de bal van grote afstand in de kruising schoot, kon de spanning niet meer terugbrengen. Daardoor is Twente nu de nummer zes in de Eredivisie en staat Vitesse daar één plaatsje en twee punten achter.

Voor de aftrap hebben Hakim Ziyech, Robbert Schilder en Jerson Cabral overigens afscheid genomen van het Twente-publiek.

[photo,101146,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen