Inter-icoon Zanetti: "De Boer doet het geweldig"

26 september 2016, 11:13

Javier Zanetti is zeer te spreken over het werk dat Frank de Boer tot dusver verricht heeft. Het icoon van Internazionale, momenteel vicevoorzitter in het Stadio Giuseppe Meazza, vindt het een goede zaak dat de Nederlandse coach afgelopen zomer is aangesteld. De Argentijn vindt het belangrijk dat De Boer niet dezelfde weg als Juventus, maar een nieuwe weg inslaat.

Juventus werd vijf keer op rij kampioen in de Serie A en haalde twee seizoenen geleden de Champions League, terwijl Inter constant onder de maat presteerde. Toch moet de club haar eigen filosofie blijven volgen, vindt Zanetti. "Juventus is geen referentiepunt voor ons. Wij zijn een andere club met een andere aanpak. We gaan met onze eigen mentaliteit proberen om voor successen te zorgen."

"De Boer doet het geweldig", zegt Zanetti verder op de Italiaanse radio. "De moeilijkheden van het begin waren wel te voorspellen. Hij moet de tijd krijgen om het Italiaanse voetbal te leren kennen, maar toont aan dat hij een echte professional is. Inter groeit per wedstrijd. Laten we hopen dat we uiteindelijk hoog op de ranglijst zullen eindigen."

Zanetti zag dat De Boer dit weekend nogal streng was voor Geoffrey Kondogbia. De middenvelder werd tegen Bologna (1-1) niet alleen al vroeg gewisseld, hij kreeg na afloop ook openlijke kritiek. "De Boer realiseerde zich dat het moet veranderen. Kondogbia moet niet verstijfd raken door de kritiek, hij voerde het alleen niet helemaal uit zoals De Boer het wilde zien."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen