Willem II: "Vrijwillig meegewerkt aan een project dat rammelde"

26 september 2016, 16:13

Willem II is tot het besluit gekomen geen gebruik te maken van de mogelijkheid om beroep aan te tekenen tegen de schorsing van Anouar Kali. De middenvelder kreeg een rode kaart in het bekerduel met Ajax (5-1 verlies). Dat gebeurde op advies van videoscheidsrechter Pol van Boekel.

De Tilburgers dachten aan een beroep omdat Danny Makkelie de overtreding al had bestraft met een gele kaart en op advies van Van Boekel uiteindelijk rood gaf. Kali ontving een schorsing van drie wedstrijden. Willem II maakte eerder wel bezwaar aan het adres van de tuchtcommissie. "Dat heeft voor negatieve publiciteit gezorgd", vertelt directeur Berry van Gool aan het Algemeen Dagblad.

"Onze belangrijkste beweegreden is niet goed begrepen. De KNVB heeft ons voldoende duidelijk gemaakt wanneer een videoarbiter eventueel in zou grijpen. Er was nog geen reglementering. Het was geen clear incident. De meningen zijn nog steeds verdeeld of Kali geel of rood verdiende." Willem II wil het voorval niet aangrijpen om tot duidelijke richtlijnen voor de videoarbitrage te komen.

"Bij Willem II blijft wel het onbehagen hangen dat we vrijwillig hebben meegewerkt aan een project dat nog aan alle kanten rammelde. Dat we een werknemer daardoor een tijd moeten missen voelt onrechtvaardig aan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen