Luirink tekent vijfjarig contract in Alkmaar

19 mei 2006, 15:17

Gijs Luirink verdedigt de komende vijf seizoenen de kleuren van AZ. De centrumverdediger, die afkomstig is van FC Groningen, zette vrijdag zijn handtekening onder zijn contract bij de Alkmaarse ploeg. Eerder deze week bereikten AZ en FC Groningen al een akkoord over de transfersom voor de 22-jarige jeugdinternational. 

Luirink zal vanaf volgende week met Jong Oranje in Portugal actief zijn op het jeugd-EK, maar maakte vrijdag even een tussenstop in Alkmaar om zijn transfer naar AZ af te ronden. Luirink was dit seizoen één van de steunpilaren bij FC Groningen, dat als vijfde eindigde in de Eredivisie. Hij had in Groningen nog een contract tot medio 2009, maar AZ was bereid om diep in de buidel te tasten voor de verdediger. Hoeveel AZ precies betaald heeft, is niet bekend gemaakt.

Groningen-directeur Hans Nijland toonde zich afgelopen woensdag, toen zijn club een akkoord bereikte met AZ, sportief. "Het is jammer dat een prima speler als Luirink de club verlaat, maar als een voetballer zich zowel sportief áls financieel kan verbeteren én de betrokken speler geeft aan graag de overstap te maken, dan kun je dat als club zelden tegenhouden. Wel is het zo dat FC Groningen er in het geval van een doorlopende verbintenis óók beter van moet worden. Dat kan als er een goede, nette transfervergoeding tegenover staat. Aan die voorwaarde is voldaan. Wij zijn hierover tevreden."

In Alkmaar is men uiteraard bijzonder blij met de komst van Luirink. "Met Gijs hebben we wederom een groot talent binnengehaald. Tevens is het een speler met een winnaarsmentaliteit die fysiek en in de lucht erg sterk is. We hebben nu met Steinsson, Jaliens en Luirink drie rechtsbenige verdedigers en met Mathijsen, Opdam en De Cler drie linksbenige, een optimaal plaatje dus", zegt directeur voetbalzaken Marcel Brands op de website van de Alkmaarse club.

Luirink is voor AZ alweer de zoveelste aankoop voor komend seizoen. Eerder legde de club ook onder meer als Maarten Martens, Joey Gudjohnsen, Moussa Dembele, Kemy Agustien en Simon Cziommer vast. Door de komst van Luirink lijkt een vertrek van Barry Opdam of Joris Mathijsen bij voorbaat al te zijn opgevangen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen