Van der Hoorn: "Ik raak hem wel, maar het is geen strafschop"

26 september 2016, 17:10

Mike van der Hoorn hield afgelopen weekend geen prettig gevoel over aan de wedstrijd van Swansea City tegen Manchester City (3-1 nederlaag). De centrale verdediger maakte zijn debuut in de Premier League. Een actie van hem was het begin van de zege voor City.

Swansea-trainer Francesco Guidolin nam het op voor de mandekker. Van der Hoorn gaf een strafschop weg aan de bezoekers. "In mijn optiek had ik de beweging van Kevin De Bruyne door. Ik wist dat hij die kant zou opgaan. Ik gebruikte mijn lichaam om voor hem te komen en wilde de bal daarna wegwerken. Toen zei de scheidsrechter dat het een strafschop was, omdat ik mijn elleboog had gebruikt", vertelt de voormalig speler van Ajax aan Wales Online.

"Ik raak hem wel, maar het is geen strafschop. Het is een natuurlijke beweging voor een verdediger die zich breed wil maken en daarbij zijn lichaam gebruikt. Hij is een flink stuk kleiner dan ik, waardoor in een duel zijn hoofd al snel op de hoogte van mijn elleboog zit. Hij viel omdat hij nergens heen kon. Hij hoopte op een strafschop en kreeg die ook. Ik wil het geen duikeling noemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen