De Leeuw geniet in de VS: "Pirlo voetbalt zo makkelijk"

27 september 2016, 11:50

Geen seconde heeft Michael de Leeuw spijt van zijn keuze om in de Verenigde Staten te gaan voetballen. De 29-jarige aanvaller acteerde jarenlang op de Nederlandse velden, maar besloot afgelopen zomer de stap te maken naar Chicago Fire. Hij geniet met volle teugen van zijn Amerikaanse avontuur.

Er gaat een wereld open voor de voormalig speler van FC Groningen. Afgelopen weekend vocht hij nog zijn duels uit met Andrea Pirlo, tijdens de uitwedstrijd tegen New York City FC (4-1). "Dat had ik nooit kunnen bedenken. Alles hier is een hele belevenis", vertelt hij in Telesport. "Pas heb ik ook al tegen Kaka gespeeld. Dan kijk je in de spelerstunnel naar links en staat daar toch Pirlo maar even. Hij voetbalt echt zó makkelijk. Een paar metertjes naar links of rechts en dan legt hij weer een bal op iemand zijn stropdas. David Villa maakte tegen ons ook gewoon weer twee goals. Die heeft bij Barça gezeten en als je dat allemaal ziet, dan snap je ook waarom. Die twee nemen zo'n heel team op hun rug. Achteraf is het zo mooi om tegen zulke jongens gespeeld te hebben."

De Leeuw heeft het ontzettend naar zijn zin in Amerika. "Het is echt top. Het leven, de stad. Als ik uit de training weer kom aanrijden, want het complex ligt zo'n twintig minuutjes buiten de stad, en ik zie die stad opdoemen: dat is schitterend. Johan Kappelhof en John Goossens wonen hier ook met hun vrouw en kinderen, dus dat is ook mooi voor mijn vriendin. Natuurlijk zijn er momenten dat je vrienden en familie mist, maar ik heb hier geen moment spijt van. Dit is het mooiste buitenlandse avontuur dat ik me kon wensen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen