FA start onderzoek naar in opspraak geraakte Allardyce

27 september 2016, 14:58

Sam Allardyce heeft zichzelf in een behoorlijk lastig parket gebracht in Engeland. De bondscoach van de nationale ploeg kwam eerder vandaag in opspraak door tegenover undercover-journalisten te laten weten hoe de regels van de voetbalbond te omzeilen zijn. De FA, de Britse voetbalbond, heeft laten weten dat het een onderzoek start naar de situatie rondom de keuzeheer.

"Ik wil alle feiten boven tafel", reageert FA-voorzitter Greg Clarke tegenover The Times. De bond wil een grondig onderzoek naar de zaak. "We gaan geen beslissing nemen voordat we alles over de situatie weten. In zaken als deze is het belangrijk dat je over een lange adem beschikt."

De 61-jarige Allardyce, die pas één duel als bondscoach van Engeland achter de rug heeft, heeft aan de undercover-journalisten laten weten dat het makkelijk zou zijn om de regels van de Engelse bond te omzeilen. Om dit te doen, werd er onderhandeld over een bedrag van 400.000 pond. Dit verzoek werd ingewilligd door de bondscoach en dat is ook te horen op gesprekken die opgenomen zijn. De journalisten deden zich hierbij voor als vertegenwoordigers van een Aziatisch bedrijf, die wilden investeren in voetballers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen