Henry nog vier jaar bij Arsenal

19 mei 2006, 16:20

Thierry Henry blijft Arsenal definitief trouw. De aanvaller stond de afgelopen maanden nadrukkelijk in de belangstelling van FC Barcelona, maar heeft toch gekozen voor een langer verblijf in Londen. De 28-jarige aanvaller heeft zijn contract, die liep tot medio 2007, verlengd tot de zomer van 2010. "De Champions League-finale heeft mij laten zien dat er met deze ploeg heel veel mogelijk is", legt Henry zijn contractverlenging uit.

De Franse aanvaller werd veelvuldig in verband gebracht met een transfer en zelf dacht hij even aan een vertrek. "Op een gegeven moment spookte het door mijn hoofd om te vertrekken", geeft de aanvaller toe tijdens een speciale persconferentie. "Mijn hart zei me echter dat ik bij Arsenal moest blijven en ik maak al mijn beslissingen met mijn hart."

De prestaties van Arsenal in de Champions League hebben voor Henry de doorslag gegeven. "We kunnen ontzettend trots zijn op wat we hebben laten zien. De wedstrijd tegen Barcelona heeft voor mij bewezen wat ik wilde weten, namelijk dat we met deze selectie tot mooie dingen in staat zijn. We hebben laten zien dat we een team zijn en dat we zowel kwaliteit als passie in ons hebben."

"De afgelopen jaren hebben de fans me altijd geweldig gesteund. Na de manier waarop ze ons woensdag toegezongen hebben, kon ik echt niet meer vertrekken. De fans hebben voor mij de doorslag gegeven. Het was een optelsom. David Dein, Arsene Wenger, de club, de fans: ik kon het voor mezelf niet maken om te vertrekken", aldus de Franse aanvaller.

Henry, die in het verleden ook voor AS Monaco en Juventus speelde, kwam medio 1999 naar Arsenal. Sindsdien heeft hij zich opgewerkt tot één van de absolute smaakmakers in de Britse competitie. Komende zomer zal hij met Frankrijk weer te zien zijn op het WK in Duitsland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen