Ajax verslaat ook Standard Luik met klein verschil

29 september 2016, 20:58   Bijgewerkt: 29 september 2016, 21:14

Ajax heeft ook de tweede wedstrijd in de Europa League gewonnen. De ploeg van Peter Bosz won ook zonder de geschorste Hakim Ziyech van Standard Luik: 1-0. Overtuigend was het niet, vooral in de tweede helft viel het veldspel niet mee. Een goede eerste helft met een doelpunt van Kasper Dolberg was echter voldoende voor de zege.

Na één helft spelen zag het er al goed uit voor Ajax. De gevaarlijke uitbraken van Standard Luik waren op één hand te tellen en als de Belgen er al door kwamen stond Davison Sanchéz vaak op de juiste plek. Daley Sinkgraven had wel moeite met zijn directe tegenstander Mathieu Dossevi, maar hij liet de beste voetballer van Standard ook vaak achter hem aanlopen.

De linksback vormde daarmee een goede tandem met Amin Younes, de uitblinker bij Ajax. De Duitse linksbuiten passeerde rechtsback Collins Fai keer op keer alsof hij er niet stond. Younes was ook verantwoordelijk voor het creëren van de eerste kans van Ajax. Na een knappe actie buitenom legde de Duitser de bal terug naar Davy Klaassen, wiens schot gekraakt werd.

Naast Younes waren ook Dolberg, Traoré en Klaassen hun verdedigers regelmatig te slim af. De aanvoerder van Ajax dook na een goede loopactie op voor Jean-Francois Gillet, maar schoot de bal via het lichaam van de keeper over het doel. Uit de toegekende hoekschop kopte Dolberg recht op de doelman van Standard.

Ajax ging niet beter voetballen na het eerste doelpunt en liet Standard zelfs wat terug in de wedstrijd komen. De bezoekers namen meer risico door rechtsback Fai mee te laten schuiven naar voren waardoor Sinkgraven vaak met twee tegenstanders werd geconfronteerd. Echte kansen leverde dat echter niet op. De thuisploeg kreeg voor rust nog wel een goede mogelijkheid op de 2-0, maar Fai voorkwam dat Klaassen de bal kon binnenschuiven na een één-twee-combinatie met Dolberg.

Een tweede doelpunt had de wedstrijd voor Ajax in het slot kunnen gooien en voor een ontspannen tweede helft kunnen zorgen. In plaats daarvan werd het vooral billen knijpen na rust. De Amsterdammers verloren de controle op het middenveld door te grossieren in balverlies. Gudelj draaide zich vaak in de problemen en Klaassen leverde bijna elke bal in bij de tegenstander.

De Belgische bezoekers kwamen vijf minuten voor tijd heel dicht bij de 1-1 toen de ingevallen Isaac Mbenza de bal van buiten de zestien ineens op zijn slof nam. Met een prachtige krul ging de bal om André Onana heen, maar de poging belandde tegen de paal.

Omdat ook Ajax kansen liet liggen en Onana nog een boogballetje van Jean-Luc Dompé uit de kruising ranselde bleef het bij 1-0. Zo beginnen de Amsterdammer goed in staat het bovenaan in Groep G van de Europa League met zes punten. De ploeg uit Luik blijft staat op één punt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen