Van den Brom baalt flink, Vlaar heeft kuitblessure

30 september 2016, 07:56

AZ staat doorgaans wel haar mannetje in Europa, maar donderdagavond kregen de Alkmaarders een koude douche in de Europa League. Zenit St. Petersburg was een paar maatjes te sterk in Rusland, waar de ploeg van coach John van den Brom met 5-0 ten onder ging.

"We hebben geprobeerd om op een iets andere manier weerstand te bieden aan Zenit", zegt coach John van den Brom na de oorwassing via de officiële clubkanalen van AZ. "Daar zijn we de eerste helft redelijk in geslaagd – toen hebben ze niet echt kansen gehad - maar door de elleboog op de neus van Wout Weghorst moesten we snel veranderen. Het is vervelend dat we er uiteindelijk met 5-0 af gaan."

Tot overmaat van viel zowel Wout Weghorst als Ron Vlaar af met een blessure. Weghorst brak zijn neus, Vlaar liep een kuitblessure op. "We verliezen kansloos, maar met Wout en Ron Vlaar ook nog eens twee spelers met blessures die misschien wel even kunnen duren", bromt Van den Brom.

Vlaar

Vlaar moest het veld dus verlaten met een kwetsuur. "Ik moest eraf met een kuitblessure. Over de ernst daarvan durf ik nu nog niets te zeggen", zegt de aanvoerder op de clubwebsite. Hij baalt stevig van het ruime verlies in Sint Petersburg. "Verliezen doet altijd pijn, maar zeker met 5-0. Het is een zware uitslag. Waar het mis ging? We gaven de eerste twee goals weg door balverlies te leiden op eigen helft. Zenit is zo goed dat ze dat dan afstraffen. Zonde, want ik vond dat we de eerste helft nog best goed in de wedstrijd zaten. Dit moeten we weer zien te verwerken. Zondag moeten we tegen Sparta de draad weer oppakken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen