Bosz: "FC Utrecht is met Zivkovic beter gaan spelen"

30 september 2016, 14:12

Het begin van het seizoen was nog stroef, maar zo onderhand kunnen we toch wel stellen dat Ajax de smaak te pakken heeft gekregen. De Amsterdammers zijn momenteel met een uitstekende serie bezig, met zeven gewonnen wedstrijden op rij. Tegen FC Utrecht (zondag, aftrap 12.30 uur) hoopt de formatie van coach Peter Bosz deze reeks uit te breiden naar acht.

Bosz blikte daags na de 1-0 overwinning op Standard Luik in de Europa League vooruit op het duel. "We begonnen stroef, maar hebben de eerste helft tegen Standard Luik goed gevoetbald. Het was een behoorlijke eerste helft. Van de moeizame tweede helft kunnen we leren. Uiteindelijk moeten we meer dan een goal maken", sprak hij bij Ajax TV nog over het met 1-0 gewonnen duel met de Belgische club. Kasper Dolberg toonde met zijn goal nog maar eens aan dat hij zeer veel talent heeft. "Kasper is een jongen waar we voorzichtig mee moeten zijn. We moeten zuinig op hem zijn. Hij is nog jong", aldus Bosz.

Tegen Standard was Mitchell Dijks afwezig wegens ziekte. Het is nog niet duidelijk of hij tegen Utrecht wel kan spelen. "We zullen zien hoe hij ervoor staat", stelt Bosz, die weet dat Utrecht vorig seizoen knap een 2-2 remise wist neer te zetten in de Amsterdam ArenA. "Utrecht heeft een goed seizoen gehad. De laatste weken heeft Utrecht het moeilijk. Al wonnen ze hun laatste wedstrijd wel."

Bij Utrecht loopt een Ajax-huurling in de voorhoede, weet Bosz. "Sinds Richairo Zivkovic erin staat, is Utrecht beter gaan spelen. Afgelopen seizoen heeft FC Utrecht wel bewezen een uitstekende ploeg te hebben. Het gaat er zondag om gaan wie dominant is en het initiatief neemt. Ik hoop dat Utrecht het moeilijk krijgt tegen ons", besluit Bosz.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen