Fraser looft Groningen, dat de kansen wil afmaken

30 september 2016, 15:42

Ondanks dat FC Groningen dit seizoen pas zes punten pakte in de eerste zeven duels, is Vitesse-trainer Henk Fraser lovend over de tegenstander van zaterdagavond. De keuzeheer, die een nagenoeg fitte selectie tot zijn beschikking heeft, denkt dat zijn collega Ernest Faber Groningen weer omhoog kan helpen.

Fraser verwacht afwachtend Groningen

"Faber is een goede trainer, ik denk zeker dat hij het tij kan keren na de moeizame start bij FC Groningen", zegt Fraser op de clubsite. "FC Groningen is een goede ploeg met uitstekende individuele kwaliteiten. Ik denk dat zij ons het spel willen laten maken en in de omschakeling gevaarlijk willen worden", aldus de oefenmeester, die niet kan beschikken over Sheran Yeini en Yuning Zhang. "We hebben broodnodig punten nodig om het goede gevoel dat we  in de trainingen hebben ook vast te kunnen houden in de wedstrijden. We trainen keihard en het is nu zaak dat we onszelf daarvoor belonen", besluit Fraser.

Groningen wil de kansen afmaken

De ploeg van Ernest Faber won twee weken geleden met 1-5 van FC Utrecht, maar bleef vorige week steken op 0-0 tegen Heracles Almelo. De coach weet waar het aan schort bij zijn team. "Verdedigend staat het goed, het zit redelijk goed dicht al zijn we af en toe slordig in de omschakeling en leiden we zo de kans van de tegenstander in. Aanvallend moeten we nog meer gebruik maken van elkaars kwaliteiten en de kansen afmaken. Daar gaat het uiteindelijk om. We hebben prima spelers en krijgen ook wel kansen, maar het gaat er om wat je daarmee doet", stelt hij op het digitale huis van zijn club.

Faber, die niet kan beschikken over Etienne Reijnen, Desevio Payne en Jesper Drost, is goed voorbereid op de uitwedstrijd. "Ik ken Henk Fraser goed uit de tijd bij PSV en weet hoe hij zijn elftallen neerzet. Vitesse heeft een goede selectie met veel individuele klasse. Ze hebben een ander spelsysteem dan FC Utrecht, 4-3-3 in plaats van 4-4-2, maar hebben wel dezelfde instelling in eigen huis. Ze willen graag de controle hebben, wij moeten meedogenloos zijn voor het doel en de kansen, die we iedere week wel krijgen, afmaken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen