Chelsea herpakt zich in Hull, Van Aanholt redt punt

1 oktober 2016, 19:16

Na het gelijkspel bij Swansea City en de nederlagen tegen Liverpool en Arsenal heeft Chelsea weer een zege geboekt in de Premier League. De ploeg van manager Antonio Conte zegevierde zaterdag in de uitwedstrijd tegen Hull City met 0-2. Patrick van Aanholt hielp Sunderland in het eigen Stadium of Light aan een punt tegen West Bromwich Albion (1-1).

Chelsea toonde in het KCOM Stadium in Hull meer aanvallende intenties dan de thuisploeg, maar wist het verschil pas in het laatste half uur te maken. In de 57ste minuut waren de Londenaren al dicht bij de openingstreffer geweest, toen Diego Costa de paal raakte via Jake Livermore.

Vier minuten later had Chelsea wel succes in de afwerking. Balverlies achterin bij Hull City leidde de aanval in, die door Willian schitterend werd afgerond. De Braziliaan trof vanaf de rand van het penaltygebied doel met een schot in de kruising. In de 65ste minuut tekende Costa voor de 0-2. De Spanjaard haalde in één keer doeltreffend uit, nadat een schot van voormalig Vitesse-speler Nemanja Matic was gekraakt.

Chelsea neemt door de overwinning de zesde plaats over van Manchester United, maar dat team speelt zondag nog thuis tegen Stoke City. Chelsea heeft nu dertien punten, evenveel als nummer vijf Arsenal. Laatstgenoemde club uit Londen gaat zondag nog wel op visite bij Burnley FC.

Hekkensluiter Sunderland kwam opnieuw niet tot winst, maar hield dankzij Patrick van Aanholt nog wel een punt over aan het thuisduel met West Bromwich Albion. Door een treffer van voormalig FC Twente-speler Nacer Chadli kwam Sunderland in de 35ste minuut met 0-1 achter, maar Van Aanholt redde in de 83ste minuut een punt. De Nederlandse verdediger, die in de 56ste minuut mocht invallen, legde op aangeven van Duncan Watmore de eindscore vast op 1-1.