NEC troeft tandeloos Roda JC af in matig duel

1 oktober 2016, 22:05   Bijgewerkt: 1 oktober 2016, 22:19

De misère bij Roda JC houdt vooralsnog aan. In een weinig enerverend duel wist de al vijf wedstrijden droog staande ploeg van Yannis Anastasiou geen vuist te maken tegen het ook al weinig scorende NEC. De ploeg uit Nijmegen had echter aan een opleving van Kévin Mayi voldoende om het lot over Roda te beslechten. Een goed uitgespeelde counter in de 77e minuut leidde tot de enige treffer van de wedstrijd: 0-1. Het betekende de eerste overwinning voor NEC bij Roda sinds acht jaar.

Het was echter goed te zien dat Roda dit seizoen moeite heeft om het net te vinden, want ondanks het overduidelijke veldoverwicht kon de ploeg lange tijd geen echt gevaar stichten. Het was een paar keer wel dreigend. Zo ging een als voorzet bedoeld schot van Mitchel Paulissen op goal, maar stond Joris Delle de openingstreffer in de weg. Even later was het de beurt aan centrumverdediger Daryl Werker, die een corner maar net over kopte. Echt uitgespeelde kansen kreeg men echter niet. Waar Roda het in ieder geval probeerde, kon de eerste helft van NEC gerust armoedig worden genoemd. Hoogtepunten voor de ploeg van Peter Hyballa bleven in het eerste bedrijf beperkt tot een aanval die strandde in buitenspelpositie voor Kévin Mayi en een hoekschop op slag van de rust.

De voorsprong was nauwelijks verdiend te noemen, maar leek de spirit van Roda wel volledig te breken. In plaats van het opvoeren van een slotoffensief werd de ploeg volkomen machteloos. NEC wist dat het de buit binnen had en beperkte zich in de slotfase van de wedstrijd tot het wegwerken van de bal. Voor Roda JC betekent de nederlaag tegen een directe concurrent dat de achttiende plaats nu stevig bezet is. NEC sluit met een puntentotaal van negen weer aan bij de onderkant van de middenmoot.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!