Standaardsituaties leveren Go Ahead Eagles winst op

1 oktober 2016, 22:50

Go Ahead heeft dankzij een rake kopbal uit een hoekschop en twee benutte penalty's een 3-0 overwinning op Excelsior geboekt. Het betekende de tweede winstpartij van de ploeg uit Deventer dit seizoen. Aanvoerder Sander Duits was verantwoordelijk voor de kopbal, terwijl spits Sam Hendriks de strafschoppen binnenschoot. De bezoekers moesten na ongeveer 55 minuten bovendien met tien man verder, toen spits Danilo Pantic zijn tweede gele kaart ontving.

En hoewel Excelsior het grootste gedeelte van het eerste bedrijf de bal mocht hebben, was het vooral de thuisploeg dat gevaarlijk werd. Voornamelijk de standaardsituaties bleken een gevaarlijk wapen van Go Ahead. Zo was Duits na vijfentwintig minuten opnieuw dicht bij een treffer, na wederom een corner. Dit keer ging zijn inzet echter over het doel van Excelsior-keeper Tom Muyters.

Tien minuten voor rust vond vervolgens het meest discutabele moment van de eerste helft plaats. Scheidsrechter Van de Graaf kende een strafschop toe aan Go Ahead, na een overtreding van Jurgen Mattheij op Bytyqi. Een terechte beslissing, ware het niet dat er even daarvoor een duidelijke overtreding werd begaan op Kevin Vermeulen. Van de Graaf liet dus doorspelen en kende Go Ahead een strafschop toe, die onberispelijk werd binnengeschoten door Sam Hendriks.

Toch was het gek genoeg Excelsior dat vervolgens de beste kansen kreeg, via Kevin Vermeulen en Terell Ondaan. Diezelfde Ondaan gooide twintig minuten voor tijd echter de wedstrijd in het slot. Met een sliding wilde hij een voorzet van Wolters voorkomen, maar de buitenspeler maakte daarbij hand. Van de Graaf kon niets anders doen dan opnieuw naar de stip wijzen. Hendriks toonde aan een koele kikker te zijn, door opnieuw achter de bal te gaan staan. De spits koos ditmaal de andere hoek en tekende daarmee voor zijn tweede van de avond. Het betekende het laatste hoogtepunt van de wedstrijd, waardoor Go Ahead de tweede overwinning van het seizoen boekte en Excelsior tegen de tweede nederlaag op rij aan liep.