Ziyech terug in Ajax-basis, Gudelj start als reserve

2 oktober 2016, 11:29

Hakim Ziyech zat afgelopen donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Standard Luik (1-0 winst) op de tribune wegens een schorsing, maar is voor het duel met FC Utrecht teruggekeerd in de basisopstelling. Het treffen met de Domstedelingen wordt om 12.30 uur afgetrapt in de Amsterdam ArenA, waar Bas Nijhuis de scheidsrechter van dienst is.

Het feit dat Ziyech weer start, gaat ten koste van Nemanja Gudelj. De Servische middenvelder moet genoegen nemen met een reserveplaats, iets wat ook geldt voor onder meer Kenny Tete, Jairo Riedewald, Riechedly Bazoer, Anwar El Ghazi en Mitchell Dijks. Daley Sinkraven mag het weer op de positie van linksachter laten zien, Lasse Schöne heeft wederom een controlerende rol op het middenveld.

Bij FC Utrecht is Patrick Joosten zijn plek in de startopstelling kwijtgeraakt. De jonge Giovanni Troupée begint weer als rechtsachter. Voor de rest opteert coach Erik ten Hag voor dezelfde namen als tegen Sparta Rotterdam (2-0 winst). Huurling Richairo Zivkovic treft met Ajax zijn eigenlijke broodheer.

Opstellingen

Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven; Klaassen, Schöne, Ziyech; Traoré, Dolberg, Younes.

FC Utrecht: Ruiter; Troupée, Leeuwin, Janssen, Conboy; Amrabat, Strieder, Ayoub; Barazite; Zivkovic, Haller.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen