Schöne: "Blij dat de trainer nu deze keuze maakt"

2 oktober 2016, 15:49   Bijgewerkt: 2 oktober 2016, 16:29

Lasse Schöne vertolkt een bijzondere rol in de selectie van Ajax. De Deense international is altijd een gewaardeerde kracht, maar wisselt periodes met weinig speeltijd steevast af met periodes met veel speeltijd. Dat vindt de 30-jarige middenvelder weleens lastig, maar hij vindt het in ieder geval lekker dat hij nu weer vier duels een basiskracht is.

Na de 3-2 thuisoverwinning op FC Utrecht was er veel journalistieke aandacht voor Schöne, die met een benutte penalty (bij de 2-1) belangrijk was voor Ajax. "Dit is lekker", sprak de Deen na afloop met een glimlach in de mixed zone van de Amsterdam ArenA. "Ik heb een tijd lang niet gespeeld, maar sta er nu vier wedstrijden op rij weer in. Dat is natuurlijk leuk."

Schöne acteerde vaak als aanvallende middenvelder of verkapte buitenspeler, maar heeft momenteel een controlerende rol op het middenveld van Ajax. "Ik heb daar een aantal jaar geleden ook al gespeeld. Het bevalt me prima. Je komt op die positie lekker veel aan de bal, dat ligt me wel. Je hebt veel opties en dat is natuurlijk fijn. Hakim Ziyech speelt bijvoorbeeld goed tussen de linies en we hebben een balvaste spits, die vaak aanspeelbaar is. Deze jongens willen allemaal voetballen, dat is lekker voor een middenvelder."

[photo,101352,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen