Ten Hag: "Het gaat om die één, twee procent"

2 oktober 2016, 15:56

FC Utrecht leed zondag tegen Ajax voor de eerste keer sinds januari van dit jaar een nederlaag in een uitwedstrijd in de Eredivisie. De ploeg van coach Erik ten Hag ging, ondanks een 0-1 voorsprong bij rust, met 3-2 onderuit in de Amsterdam ArenA.

"Met deze nederlaag komt een mooie serie ten einde. Dat die serie juist hier tot einde kwam, zegt natuurlijk ook wel iets over Ajax", zegt Ten Hag op de clubwebsite. Volgens de oefenmeester had er wel meer ingezeten voor zijn team. "We hebben kort na de 0-1 de kans gehad de wedstrijd naar 0-2 of zelfs 0-3 te brengen. We gingen goed van start en kwamen vanuit een spelhervatting op voorsprong. Prima ingestudeerd. Dat helpt je. We speelden door de tegendruk van Ajax heen en kregen kansen op de 0-2. Het bleef bij 0-1. In de rust zetten we de puntjes op de 'i'. We benadrukten dat het goed moest staan."

Vlak na de pauze kwam Ajax langszij. "Maar er hoeft na die 1-1 niets aan de hand te zijn. We waren daarna echter niet meer in staat door de eerste pressie van Ajax heen te spelen", vervolgt Ten Hag. Hij zag Ajax sterker worden. "Al leverde dat weinig grote kansen op, op die van Davy Klaassen na. Goed, tot het penaltymoment natuurlijk. En na die 2-1 viel al snel de 3-1. Dan denk je dat de wedstrijd op slot is, maar viel toch nog de 3-2."

"Over grote fases van de wedstrijd ben ik tevreden, maar over het resultaat niet. Het gaat om die één, twee procent. Die lieten we wel zien tegen FC Twente en Sparta, maar vanmiddag niet", besluit Ten Hag.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen