Heracles en Twente delen punten in enerverende derby

2 oktober 2016, 16:27   Bijgewerkt: 2 oktober 2016, 16:37

Een strijdvolle derby tussen Heracles Almelo en FC Twente heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen kregen kansen op de winst, maar hielden elkaar goed in balans en wisten uiteindelijk maar één keer te scoren: 1-1. Twente kwam vlak voor de pauze op voorsprong via een benutte strafschop van Mateusz Klich, maar drie minuten later kopte Samuel Armenteros de gelijkmaker tegen de touwen.

In de openingsminuten tastten beide ploegen wat af, maar daarna brak de derby echt open. Zowel Twente als Heracles knalden er vol in en dat bracht veel overtredingen met zich mee. De felle strijd leverde naast kaarten ook kansen op. Zo was het Joey Pelupessy die Nick Marsman zag redden op zijn schot en Bram Castro zag aan de andere kant een poging van Mateusz Klich maar net naast gaan.

In de rust konden de Twentse elftallen even op adem komen, om daarna nogmaals 45 minuten strijd te leveren. Heracles kwam het beste uit de kleedkamers en kreeg via Justin Hoogma (kopbal naast), Kuwas (rolletje) en Pelupessy (schot naast) aardige kansen om te 2-1 te maken. Het leek een kwestie van tijd voordat de 2-1 viel, maar die kwam er niet. Twente beet later in de tweede helft meer van zich af en had nog kunnen scoren via de ingevallen Dylan Seys. De debuterende Belg zag zijn schot echter worden gepakt door Castro.

In de slotfase van de wedstrijd bleef de spanning onverminderd groot, maar echte grote kansen werden er niet meer gecreëerd. Heracles moest genoegen nemen met het vierde gelijkspel van dit seizoen en blijft daardoor dertiende. FC Twente schuift ook geen plaats op en komt in punten gelijk met Vitesse (13).