Onana hoopt dat Cillessen nummer één wordt bij Barça

4 oktober 2016, 07:00   Bijgewerkt: 3 oktober 2016, 17:47

Anderhalf jaar lang was Andre Onana teamgenoot van Jasper Cillessen bij Ajax. Waar de doelman uit Kameroen juist van FC Barcelona overkwam, heeft Cillessen afgelopen zomer de omgekeerde weg bewandeld. Onana blijft de verrichtingen van zijn oud-collega nauwlettend in de gaten houden.

Het is inmiddels een tijdje geleden dat Onana contact heeft gehad met Cillessen. "Dat is zo'n drie of vier weken geleden", zegt de goalie van Ajax in gesprek met FCUpdate.nl. De laatste keer dat hij de Oranje-international sprak, voorzag hij hem van advies over zijn voormalig werkgever. "Ik heb hem gezegd dat het een goede club is. Het is in mijn ogen de beste club van de wereld", aldus Onana.

Omdat Barça een enorme club is, weet Onana dat Cillessen zich niet zomaar in de basis zal knokken. "Het is voor hem niet makkelijk om daar meteen veel aan keepen toe te komen. Barcelona wil namelijk alles winnen, net als Ajax natuurlijk. En ik heb tijdens mijn periode bij Barcelona getraind met Marc-André ter Stegen. Dat is echt een geweldige keeper. Ik heb Jasper verteld dat hij zich goed moet voorbereiden, omdat de concurrentiestrijd lastig zou worden. Maar ook al is het moeilijk: ik hoop voor Jasper dat hij de eerste keeper van Barcelona kan worden", besluit Onana.

Lees ook een uitgebreider interview met Onana op FCUpdate.nl

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen