"De Eredivisie is van de clubs, niet van de KNVB"

3 oktober 2016, 08:00

Chris Woerts, voormalig directeur van de Eredivisie CV, vindt dat de clubs weer meer invloed moeten krijgen in de besluitvorming rond hun eigen competitie. Hij vindt dat andere partijen momenteel te veel mogen meepraten over de Eredivisie, zo zegt hij in De Telegraaf.

"De Eredivisie is van de clubs en niet van de KNVB, de Coaches Betaald Voetbal of de Centrale Spelersraad", laat Woerts optekenen in de ochtendkrant. Hij vindt dat de KNVB slechts een ondersteunende rol moet hebben en zich meer moet richten op de nationale ploegen en de sport in de breedte. "Licentie- en scheidsrechterszaken worden een verantwoordelijkheid van de ECV evenals competitieplanning. Het is van belang baas in eigen huis te zijn en te blijven en zelf de topsportcultuur te bewaken", aldus Woerts.

Woerts ziet verder commerciële en sportieve kansen in een betere samenwerking tussen de Eredivisie CV en de Jupiler League. "Daarvoor moet de Eerste Divisie (CED) de collectieve rechten wel onderbrengen bij de ECV. De Eredivisie zal dit vermarkten. In het televisiecontract kan de ECV laten opnemen dat de samenvattingen van de Jupiler League terugkomen in de reguliere uitzending van de samenvattingen (nu bij NOS) van de Eredivisie."

NBA

In de optiek van Woerts zou de Eredivisie CV eens goed naar de werkwijze in de Verenigde Staten moeten kijken. "Belangrijk daarvoor is de aanstelling van een 'commissioner' bij de ECV zoals bij de NBA. Zo iemand moet verregaande bevoegdheden krijgen, zakelijk en visionair leider zijn en tevens het uithangbord van de Eredivisie", stelt Woerts, die deze 'commissioner' graag onder een raad van toezicht – bestaande uit drie personen die niet aan de KNVB verbonden zijn – wil zien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen