Siem de Jong terug bij Oranje: "Een mooi moment"

3 oktober 2016, 13:57

Het Nederlands elftal heeft zich maandag in Noordwijk verzameld om zich voor te bereiden op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Frankrijk, die respectievelijk komende vrijdag en volgende week maandag gespeeld worden. Een opvallend gezicht was Siem de Jong, die samen met Memphis Depay als vervanger voor de geblesseerde Steven Berghuis en Luuk de Jong is opgeroepen.

Er was veel aandacht voor Siem de Jong, die in november 2013 voor de laatste keer in actie kwam voor Oranje. Sindsdien werd hij voornamelijk geplaagd door blessures. "Een mooi moment", zegt De Jong tegen de NOS over zijn terugkeer bij Oranje. Het is best opvallend, aangezien de PSV'er dit seizoen pas één hele wedstrijd speelde. "Ik ben in ieder geval blij dat ik erbij zit. Ik hoop wel dat ik er de volgende keer eerder bij ben, voordat er mensen afvallen", stipt hij aan.

Het zou goed kunnen dat bondscoach Danny Blind een rol als pinchhitter in gedachten heeft voor De Jong. "Ik vul dat niet in zoals Luuk natuurlijk, maar ik kan wel aan het einde nog in de ploeg komen. Bas (Dost, red.) is er natuurlijk ook bij. Het is voor noodgevallen", aldus De Jong, die van Blind te horen kreeg dat hij ook op het middenveld terecht kan komen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen