Wijnaldum hoopt: "Robben helpt ons twee stappen vooruit"

3 oktober 2016, 15:00

Georginio Wijnaldum hoopt dat Arjen Robben erbij zal zijn in de WK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal tegen Wit-Rusland (komende vrijdag) en Frankrijk (volgende week maandag). De middenvelder van Liverpool weet dat Oranje een flinke boost kan krijgen, als de aanvoerder van de partij is.

Robben maakte afgelopen weekend zijn rentree in de basis van Bayern München, maar viel na 45 minuten spelen uit met een ribblessure. Er wordt de komende dagen gekeken of hij nog op te roepen is voor Oranje. Wijnaldum hoopt dat de vleugelaanvaller erbij komt. "Als ik zou zeggen dat het geen invloed zou hebben, zou ik liegen. Robben is gewoon een heel goede speler, met heel veel kwaliteiten. Hij is belangrijk in het veld en buiten het veld.  Het is altijd lekker als Robben erbij zit. Hij helpt het team twee stappen vooruit", beseft Wijnaldum in gesprek met de NOS. "Ik hoop dat hij er bij beide wedstrijden bij kan zijn, maar ik ken zijn situatie niet goed."

Wijnaldum stelt dat de duels met Wit-Rusland en Frankrijk van levensbelang zijn. "Maar persoonlijk gezien vind ik alle WK-kwalificatiewedstrijden cruciaal, deze ook. Wit-Rusland en Frankrijk zijn twee goede tegenstanders. Zo hebben de Wit-Russen een goed resultaat neergezet tegen Frankrijk", doelt Wijnaldum op de 0-0 tussen de twee komende opponenten van Oranje.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen