Terugkeer in nationaal team niet uitgesloten voor Balotelli

3 oktober 2016, 16:51

Mario Balotelli mag in de toekomst hopen op een plek in de selectie van Italië. Dat liet bondscoach Giampiero Ventura weten voorafgaand aan de WK-kwalificatieduels met Spanje en Macedonië. Balotelli moest deze keer genoegen nemen met alleen een plek in de voorselectie.

Balotelli maakte afgelopen zomer de overstap naar Olympique Nice en maakt daar een positieve indruk. In vijf officiële wedstrijden scoorde de 26-jarige Italiaan zes keer. Zijn vorige periodes bij Liverpool en AC Milan liepen op niets uit. Sinds het WK in Brazilië maakte de aanvaller geen onderdeel meer uit van het nationaal elftal.

Ventura vindt het op dit moment nog te vroeg om Balotelli terug te halen. "Als voetballer staat hij niet ter discussie, wel door alles eromheen. Ik heb eerder al gezegd dat ik niemand op voorhand buitensluit. Hij zat in de voorselectie omdat hij weer speelt en scoort, nu moet hij vormbehoud tonen. Als hij zo doorgaat, is het prima."

Afgelopen weekend maakte Balotelli het winnende doelpunt tegen FC Lorient (2-1). Hij moest met een tweede gele kaart echter ook vroegtijdig van het veld. Landgenoot Marco Verratti is blij met de huidige vorm van Balotelli. "Hij is nog jong en kan veel betekenen voor de nationale ploeg. Ik wist dat Mario zou opleven in Frankrijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen