Van Leeuwen moet Esbjerg als 'td' weer omhoog helpen

4 oktober 2016, 11:35

Het was al min of meer duidelijk dat Ted van Leeuwen door Esbjerg fB zou worden aangetrokken als technisch directeur en deze aanstelling is vandaag (dinsdag) officieel geworden. De 'td' maakt de overstap van FC Twente en gaat zich over de technische zaken ontfermen bij de huidige hekkensluiter van de Deense Superliga.

Esbjerg pakte slechts zeven punten uit twaalf duels en staat dus roemloos laatste in Denemarken. "Iedereen weet dat Esbjerg in een moeilijke situatie zit", zegt Van Leeuwen op de website van zijn nieuwe werkgever. "Daardoor is er behoefte aan actie. Normaal werk in aan projecten die minstens twee jaar duren, maar zo veel tijd hebben we hier niet. Ik ben geen wonderdokter, maar ik ga mijn best doen om de club zo snel mogelijk te leren kennen en een analyse te maken. Ik heb de indruk dat dit een grote organisatie is, die wat problemen heeft in de sportieve sector."

De 64-jarige Van Leeuwen was eerst jaren werkzaam als journalist. In deze functie botste hij ooit tijdens de persconferentie met Louis van Gaal, wat een beroemd moment teweegbracht. In 1999 ging hij zijn eerste functie in het betaalde voetbal bekleden, als directeur van AGOVV Apeldoorn. Daar wist hij onder meer Klaas-Jan Hutelaar en Dries Mertens aan te trekken en te verkopen. In 2008 ging hij aan de slag bij Vitesse, waar hij tot 2013 werkte. Na een Maltees avontuur bij Valletta FC en een Cypriotisch avontuur bij Anorthosis Famagusta verbond Van Leeuwen zich aan Twente.

Bij Twente maakte Van Leeuwen een zéér onrustige tijd mee. Bij Esbjerg hoopt hij uiteindelijk de rust weer te vinden. "Mijn voornaamste taak is het produceren van talentvolle spelers. Scouting is zeer belangrijk. Ik wil mijn steentje bijdragen aan de ambitie om in een paar jaar waar tot de top-zes van Denemarken te behoren", aldus Van Leeuwen, die door Esbjerg-directeur wordt omschreven als iemand met een 'internationaal netwerk', een 'frisse kijk op ontwikkeling' en veel ervaring met de aankoop en verkoop van spelers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen