Groningen stelt fans centraal en wil spelen rond kerstmis

4 oktober 2016, 22:35

De KNVB houdt deze het Nederlandse voetbal tegen het licht, door met diverse experts uit de praktijk om tafel te gaan. Er wordt onder meer gesproken met trainers en clubs en vandaag (dinsdag) was het de beurt aan FC Groningen. Directeur Hans Nijland vertelt op de clubsite wat de eredivisionist wil veranderen in het voetbal.

Nijland, die samen met technisch manager Peter Jeltema naar Zeist afreisde, zegt de Groningen de supporters centraal wil stellen. "We willen weer toe naar volle stadions en een competitie met nog meer spanning en beleving. Een voorstel wat wij hebben gedaan is om de competitie pas te starten na 1 september. Dit heeft twee grote voordelen: de zomervakanties zijn achter de rug, waardoor supporters met een seizoenkaart geen thuiswedstrijd meer hoeven te missen én het transferwindow is gesloten. Hierdoor weten alle supporters met welke selectie hun club de eerste seizoenshelft zal spelen", stelt de beleidsbepaler.

Ook de transfermarkt in de winterstop moet volgens Nijland anders worden ingericht. "Hetzelfde geldt voor de start van de tweede competitiehelft; dus pas ná 1 februari als het wintertransferwindow weer dicht is. Om de benodigde ruimte in de speelkalender te vinden, ligt een mogelijke oplossing hiervoor om – net als een aantal jaren geleden – weer rond de kerstdagen te gaan voetballen. Het zijn op dit moment slechts suggesties, de hele discussie bevindt zich nog in de oriënterende fase en er zijn dus nog geen definitieve beslissingen gevallen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen